אופטימיות שהורסת.

תוכנית ליווי פרטנית לזוגות שתעזור לכם להגיד STOP לג'אנק פוד

"יהיה טוב". ככה אומרים. האמונה בעתיד טוב יותר אכן חיונית כדי שיהיה כוח להמשיך כשהמצב לא כך. אני אישה אופטימית מטבעי ותמיד הייתי כזאת. אני מאמינה באמונה שלמה שכל דבר קורה לטובה, גם משברים ואבדן, גם אם אנחנו לא מבינים מדוע זה קורה. לצד הכאב, תמיד קיימת הזדמנות ללמוד משהו חשוב ולצמוח.

ודווקא הפעם אני באה בהפוך על הפוך. האופטימיות יכולה גם להרוג.

אנשים מתקשרים אלי ומתארים דפוסי אכילה שמזיקים לבריאות שלהם, לאיכות החיים שלהם, ולדימוי העצמי. הם רוצים שזה יהיה אחרת. הם מבינים שהמצב לא טוב, הסוכרת לא מאוזנת, המשקל מפריע להם לתפקד, הם חיים בחוויה של חוסר שליטה כי יודעים מה נכון לאכול ולא מצליחים ליישם את זה.

אני מסבירה להם שזאת לא אשמתם. הסביבה שלנו עוינת לאכילה בריאה והמאכלים שהכי זמינים, הכי זולים, והכי מקובלים להגיש הם מאכלים שממכרים והתמכרות זה לא עניין של אופי או כוח רצון. התמכרות היא מחלה של המוח.

הם מבינים. הם גם מסכימים. ואז מגיע הרגע. אני מסבירה שכדי לשנות את המצב חייבים לעשות פעולות שונות ממה שהם רגילים אם רוצים להגיע לשינוי המיוחל. כאן מתחיל מסכת תירוצים והסברים למה לא. "אולי אחרי החגים (או כל ציון דרך אחר)", אומרים. "אני רוצה, ואני אגיע לזה, אבל לא כרגע. אין לי זמן, אין לי כסף, הראש לא פנוי, זה נשמע לי קשה מדי." לא חסרים סיבות טובות לדחות, ובינתיים נשמור על אופטימיות שיהיה טוב.

זאת אופטימיות שהורגת.

מחלקות בתי החולים מלאים באנשים אופטימיים שהאמינו שיהיה טוב. הם באמת התכוונו לכך שיום יגיע והם ייכנסו למשטר של אכילה בריאה, אבל לא עשו עם האמונה הזאת שום פעולה קונקרטית שיקדם אותם למטרה נעלה זו. האופטימיות לא עוצרת מהנזקים והסבל להצטבר אם בזמן הזה ממשיכים לאכול מזונות מזיקים.

אני ממש מבינה. קשה לשנות הרגלים של שנים. לוותר על הרגלי חיים שמזיקים אומר שצריך לצאת מאזור הנוחות. בהתחלה זה באמת קשה וצריכים להיות מוכנים לזה. המוח מוסר בהתחלה שזה בלתי אפשרי וזה אפילו עניין הישרדותי.  איך אפשר בלי עוגה בשבת? בלי הסיגריה אחרי האוכל? בלי כוסית עם חברים בפאב?  אין מצב שאצליח.

החדשות הטובות הן שלמרות שזה המסר שהמוח שלנו משדר, אם מעיזים מגלים שהמציאות היא אחרת.

אם לא מוותרים לקולות האלו בראש, מהצורך להישאר באזור הנוחות, ומהפחד מכשלון או שינוי, הטוב יכול להתיל כבר עכשיו ברגע זה. אם מחליטים שחייבים לעשות שינוי, הפעולות השונות וההתמדה בהם הם אלו שיביאו את החיים הטובים. מה שנחמד הוא שתוך זמן קצר מופתעים לגלות שזה אפילו פחות קשה ממה שחשבו.

כדי שיהיה טוב לא חייבים לשנות את הכל בבת אחת. אפשר להתחיל במשהו אחד שיקדם אתכם לכיוון הרצוי. עם ההצלחה בא התיאבון לעוד הצלחה. המפתח הוא להתמיד ולא לוותר. גם אם קרה שיום אחד לא הצלחתם, המשיכו ואל תוותרו.

תפעלו עכשיו.

תחליטו על שינוי אחד בהרגלי האכילה שלכם ותתמידו בו במשך 45 ימים ברציפות. לדוגמא, תוותרו על כל שתיה ממותקת, כולל בליל הסדר. תתמידו במשך 45 ימים. ייתכן שבסוף תקופה זו, כבר לא תצטרכו מיצים ומוגזים בחיים שלכם.

אתם לא שותים מתוק?  תוותרו על ה"משהו"  עם הקפה. תשתו כוס קפה בלי כלום. תנסו את זה במשך 45 ימים ברציפות. ייתכן שתחסכו מעצמכם חבילות רבות של עוגיות מעכשיו ואלך.

אתם סוכרתיים ונופלים על מתוקים או מרגישים ממש מכורים למתוק? תלמדו את השמות השונים של הסוכר ותוותרו על כל המאכלים שמוסיפים להם סוכר כולל קמח לבן (שהוא סוכר) למשך 45 ימים רצופים. רק זה. בלי דיאטה. תוך שבועיים שלושה תגלו שהדחף למתוק יורד פלאים והטעם הטבעי של אוכל טבעי נהיה עשיר ומשובח. אם אתם לא מצליחים לבד, תחפשו מסגרת או תוכנית שיכולה לעזור לכם להיגמל מהסוכר.

אל תתנו לאופטימיות להרוג אתכם. החגים כבר עברו. הטוב לא מגיע מאיחולים על מה שיהיה בעתיד מעורפל, והתירוצים לא מונעים את את ההחמרה אם אתם עושים דברים שפוגעים בעצמכם. זאת לא אשמתכם אבל זאת אחריותכם לפעול ועכשיו. השינוי לטובה יגיע לא מהרצון אלא מהפעולות.

הטוב מתחיל היום.

הסיפור שלי

כן, אני מבינה איך זה כי הייתי שם. אני אחות מוסמכת וידעתי מה לאכול כדי להיות בריאה, ובכל זאת המשכתי לזלול ולהשמין. מאז ומתמיד אהבתי מתוקים אבל מתישהו איבדתי כל יכולת לשלוט בכמויות והרגשתי שהאוכל השתלט על החיים שלי במקום ההיפך. התביישתי בזה נורא. עד שהבנתי מה הבעיה האמיתית שלי– הייתי מכורה לאוכל ובמיוחד לסוכרים...

"שיטת יעד"

"שיטת יעד" פותחה ע"י ציפי ליבנה, אחות מוסמכת ובעלת הסמכה בינלאומית מטעם האיגוד האירופאי כיועצת להתמכרות לאוכל. השיטה מבוססת על מדעי המוח, המחקרים בתחום ההתמכרות לאוכל ושיטות טיפול המקובלות בעולם. ב"שיטת יעד" ישנם שלושה שלבים שיעזרו לכם להיגמל מסוכר ומאכלים ממכרים אחרים. י.ע.ד. הם ראשי התיבות לשלושת השלבים...

סדנאות ושירותים

אכילה ממכרת אינה בעיה של כח רצון וגם לא של "בחירות לא נכונות", אלא בעיה ביוכימית אשר משפיעה על הגוף ועל המוח.
בסדנאות הקבוצתיות, בתכניות הליווי האישי והזוגי, בקורס הדיגיטלי, וגם בהרצאות אני מגלה מהם התהליכים שגורמים לרבים מאתנו לאכול בצורה מזיקה, למרות שאנו רוצים אחרת ומודעים לתוצאות.
בתוכנית שלי אפשר להגיע לפתרון לטווח הארוך בגלל שאנחנו עובדים על הבעיה מהמקור שלה.
ההרשמה כמעט הושלמה

לאן לשלוח לך את הקישור להדרכה?

🔒 הפרטים שלך בטוחים איתנו
לעולם לא אמסור את המייל שלך לגוף שלישי או אתן לאחר לעשות בה שימוש

עבור: 

מאת: ציפי ליבנה, אחות ויועצת מוסמכת להתמכרות לאוכל. 

הנידון: הצעת סילבוס לסדנת הרגלי אכילה ואורח חיים בריאים

מטרת הסדנה: לעזור לעובדים לרכוש ידע וכלים חדשים ומעשיים לשיפור משמעותי של הרגלי האכילה על ידי שינוי תפיסה והתנהגויות שהם מעבר להורדת קלוריות והגברת פעילות גופנית. 

סדנה זו תוביל את המשתתפים ל:

  • ירידה במשקל בלי דיאטות כאסח. 
  • שיפור בבריאות הכללית ותחושה אנרגטית יותר במשך היום.
  • טיפול ללא תרופות בגורמים לבעיות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם וכבד שומני. 
  • שחרור מהמאבק בהרגלי אכילה לא בריאים.
  • שיפור משמעותי באיכות החיים ובדימוי העצמי.

אורך כל פגישה: 45 דקות + 15 דקות שאלות ודיון (הפגישות בדרך כלל אינטראקטיביות)

פגישה 1: הקדמה: 

  • לחשוב אחרת על אורח חיים בריא: מדוע לאנשים קשה כל כך לשמור על הרגלי אכילה בריאים למרות שהם יודעים מה לעשות. 
  • מה יהיה בקורס ומהן המטרות

     

פגישה 2: מדוע ההשמנה ומחלת הסוכרת הפכו למגפה. הסבר איך זה קורה שאנשים אינטליגנטיים יכולים לעשות בחירות הכי לא חכמות באוכל. 

פגישה 3: מהי "תסמונת מטבולית" הסבר עבור אנשים שלא מתמצאים ברפואה מה הכוונה כשואמרים תסמונת מטבולית, תסמונת שרוב האוכלוסייה הבוגרת סובלת ממנה. 

פגישה 4: מה בדיקות הדם מספרים לכם: הסבר פשוט ומממצא עבור לאנשים ללא רקע רפואי מהן בדיקות הדם החשובות יותר וחשובות פחות שמצביעות על הבריאות. 

פגישה 5: להגדיר מחדש מהי "תזונה נכונה" : המשתתפים ילמדו מהם ההדגשים הקריטיים בהרגלי אכילה בריאה שהם מעבר לקלוריות ופעילות גופנית. 

פגישה 6: איך לקרוא תווית מזון: איך לבחון אם מוצר בריא או לא ולדעת מתי חברות המזון מנסות לעבוד עליכם. 

פגישה 7: לאכול בתבונה באירועים מיוחדים:המשתתפים יקבלו ארגז כלים שלם  איך גם להנות במסיבות, חופשות ונסיעות לחו"ל וגם לאכול בריא ולשמור על המשקל. 

פגישה 8: סביבה תזונתית בטוחה: מה ניתן לעשות כדי לייצר סביבה תזונתית בטוחה ובריאה יותר בבית ובעבודה בלי להפוך עולמות. וסיכום

אפשרות: לעוד 2 פגישות: 

פגישה 9: אכילה רגשית: ההשפעה של הרגשות על האוכל והשפעת האוכל על הרגשות. 

פגישה 10: פגישה חווייתית: ארוחה בסגנון מיינדפולנס (קשיבות), חוויית אכילה מונחית ומיוחדת במינה. 

אשמח להיות איתכם בקשר ולהביא הצעת מחיר לסדנה ייחודית זו שיכולה לתרום רבות לרווחת העובדים. 

בברכה, ציפי 

דילוג לתוכן