מהי המנה העיקרית?

מהי המנה העיקרית?

כולם מדברים על המאכלים שכדאי להמעיט באכילתם, או להימנע מהם לחלוטין. זה חשוב, אנו צורכים יותר מדי מאכלים מעובדים עתירי סוכרים, קמחים ועמילנים, מבלי לדעת מזה. הצריכה הזו מזיקה לבריאות שלנו.

יש צד שני למטבע. מרוב מסרים על מה לא לאכול, לפעמים שוכחים לדבר על מה כן בריא וצריך לאכול. ישנם מאכלים שלא אוכלים מהם מספיק, והם הירקות. אני מלמדת את הלקוחות שלי כלל חשוב בחיים – ירקות הם המנה העיקרית. חוץ ממקרים מיוחדים, אין דבר כזה לאכול יותר מדי ירקות.

מומלץ להתחיל את הארוחה עם מנת הירק. בתחילת הארוחה אנחנו הכי רעבים ולכן הירקות יהיו הכי טעימים, ובאופן טבעי נאכל מהם יותר. אפשר לתבל את הירקות כדי שהם יהיו לכם טעימים. סלט ירקות עם רוטב תמיד עדיף על פיתה עם ממרח, וגם עדיף על פרוסת לחם מלא. תכינו את הרוטב בעצמכם במקום לקנות רוטב שהכינו במפעל – הרטבים הקנויים בדרך כלל מכילים הרבה מאוד סוכרים ועמילנים.

אם אוכלים את הירקות בתחילת הארוחה, מגיעים למנות האחרות כמו החלבון והפחמימה כאשר תחושת השובע כבר התחילה להיכנס לפעולה, וכך באופן טבעי, אוכלים מהם פחות.

לפעמים שואלים אותי אלו ירקות בריאים יותר? האם מותר לאכול סלק? הרי, יש בו סוכר. חוץ מתפוחי אדמה, תירס ובטטות אשר נחשבים לפחמימות, למרות שהם נקראים "ירקות", ירקות שורש כמו סלק, גזר, שומר וכו', בריאים לרוב האנשים.

אמנם, ישנן שיטות תזונה אשר מגבילות סוגי ירקות וגם כמויות של ירק, אך מי שאינו אוכל על פי שיטה ספציפית, כדאי שיאכל כמה שיותר ירקות. הגבילו את המתוקים, בצקים, ומאכלים מעובדים (מב"מים בשפת שיטת היעד) במקום להגביל את הירקות. תאכלו הרבה ירקות, מסוגים שונים. ככל שתגוונו את הסוגים והצבעים, ככה תיהנו וגם תאכלו בריא.

הסיפור שלי

כן, אני מבינה איך זה כי הייתי שם. אני אחות מוסמכת וידעתי מה לאכול כדי להיות בריאה, ובכל זאת המשכתי לזלול ולהשמין. מאז ומתמיד אהבתי מתוקים אבל מתישהו איבדתי כל יכולת לשלוט בכמויות והרגשתי שהאוכל השתלט על החיים שלי במקום ההיפך. התביישתי בזה נורא. עד שהבנתי מה הבעיה האמיתית שלי– הייתי מכורה לאוכל ובמיוחד לסוכרים...

"שיטת יעד"

"שיטת יעד" פותחה ע"י ציפי ליבנה, אחות מוסמכת ובעלת הסמכה בינלאומית מטעם האיגוד האירופאי כיועצת להתמכרות לאוכל. השיטה מבוססת על מדעי המוח, המחקרים בתחום ההתמכרות לאוכל ושיטות טיפול המקובלות בעולם. ב"שיטת יעד" ישנם שלושה שלבים שיעזרו לכם להיגמל מסוכר ומאכלים ממכרים אחרים. י.ע.ד. הם ראשי התיבות לשלושת השלבים...

סדנאות ושירותים

אכילה ממכרת אינה בעיה של כח רצון וגם לא של "בחירות לא נכונות", אלא בעיה ביוכימית אשר משפיעה על הגוף ועל המוח.
בסדנאות הקבוצתיות, בתכניות הליווי האישי והזוגי, בקורס הדיגיטלי, וגם בהרצאות אני מגלה מהם התהליכים שגורמים לרבים מאתנו לאכול בצורה מזיקה, למרות שאנו רוצים אחרת ומודעים לתוצאות.
בתוכנית שלי אפשר להגיע לפתרון לטווח הארוך בגלל שאנחנו עובדים על הבעיה מהמקור שלה.
ההרשמה כמעט הושלמה

לאן לשלוח לך את הקישור להדרכה?

🔒 הפרטים שלך בטוחים איתנו
לעולם לא אמסור את המייל שלך לגוף שלישי או אתן לאחר לעשות בה שימוש

עבור: 

מאת: ציפי ליבנה, אחות ויועצת מוסמכת להתמכרות לאוכל. 

הנידון: הצעת סילבוס לסדנת הרגלי אכילה ואורח חיים בריאים

מטרת הסדנה: לעזור לעובדים לרכוש ידע וכלים חדשים ומעשיים לשיפור משמעותי של הרגלי האכילה על ידי שינוי תפיסה והתנהגויות שהם מעבר להורדת קלוריות והגברת פעילות גופנית. 

סדנה זו תוביל את המשתתפים ל:

  • ירידה במשקל בלי דיאטות כאסח. 
  • שיפור בבריאות הכללית ותחושה אנרגטית יותר במשך היום.
  • טיפול ללא תרופות בגורמים לבעיות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם וכבד שומני. 
  • שחרור מהמאבק בהרגלי אכילה לא בריאים.
  • שיפור משמעותי באיכות החיים ובדימוי העצמי.

אורך כל פגישה: 45 דקות + 15 דקות שאלות ודיון (הפגישות בדרך כלל אינטראקטיביות)

פגישה 1: הקדמה: 

  • לחשוב אחרת על אורח חיים בריא: מדוע לאנשים קשה כל כך לשמור על הרגלי אכילה בריאים למרות שהם יודעים מה לעשות. 
  • מה יהיה בקורס ומהן המטרות

     

פגישה 2: מדוע ההשמנה ומחלת הסוכרת הפכו למגפה. הסבר איך זה קורה שאנשים אינטליגנטיים יכולים לעשות בחירות הכי לא חכמות באוכל. 

פגישה 3: מהי "תסמונת מטבולית" הסבר עבור אנשים שלא מתמצאים ברפואה מה הכוונה כשואמרים תסמונת מטבולית, תסמונת שרוב האוכלוסייה הבוגרת סובלת ממנה. 

פגישה 4: מה בדיקות הדם מספרים לכם: הסבר פשוט ומממצא עבור לאנשים ללא רקע רפואי מהן בדיקות הדם החשובות יותר וחשובות פחות שמצביעות על הבריאות. 

פגישה 5: להגדיר מחדש מהי "תזונה נכונה" : המשתתפים ילמדו מהם ההדגשים הקריטיים בהרגלי אכילה בריאה שהם מעבר לקלוריות ופעילות גופנית. 

פגישה 6: איך לקרוא תווית מזון: איך לבחון אם מוצר בריא או לא ולדעת מתי חברות המזון מנסות לעבוד עליכם. 

פגישה 7: לאכול בתבונה באירועים מיוחדים:המשתתפים יקבלו ארגז כלים שלם  איך גם להנות במסיבות, חופשות ונסיעות לחו"ל וגם לאכול בריא ולשמור על המשקל. 

פגישה 8: סביבה תזונתית בטוחה: מה ניתן לעשות כדי לייצר סביבה תזונתית בטוחה ובריאה יותר בבית ובעבודה בלי להפוך עולמות. וסיכום

אפשרות: לעוד 2 פגישות: 

פגישה 9: אכילה רגשית: ההשפעה של הרגשות על האוכל והשפעת האוכל על הרגשות. 

פגישה 10: פגישה חווייתית: ארוחה בסגנון מיינדפולנס (קשיבות), חוויית אכילה מונחית ומיוחדת במינה. 

אשמח להיות איתכם בקשר ולהביא הצעת מחיר לסדנה ייחודית זו שיכולה לתרום רבות לרווחת העובדים. 

בברכה, ציפי 

דילוג לתוכן