על תירוצים וחגים

על תירוצים וחגים

אנחנו מספרים לעצמנו הרבה סיפורים המונעים מאיתנו לאכול בצורה בריאה ו"נבונה". לפעמים המוח מתחיל לדבר בשפה משכנעת ואפילו הגיונית, שהפעם (וכמובן רק הפעם) זה מוצדק "לוותר" ולאכול לפי החשק במקום השכל הישר. הכתבה הזאת באה לעזור לכם לזהות אותם וגם להתגבר עליהם.

צריך להזהר מוירוס הקורונה, אבל יש מחלות נוספות שצריך להזהר מהם. דווקא עכשיו, בתקופת החגים צריך להזהר ממחלה הנקראת "תרצת נפוצה" או בלשון העם דחיינות.

כל שינוי ממצב קיים דורש מאמץ ואנרגיה. שינוי גדול דורש מאתנו לצאת מאזור הנוחות. זה קשה. זה מעייף. ברוב המקרים אנחנו מבינים "בראש" שזה כדאי, שבסופו של דבר נרוויח מזה, ובכל זאת יש משהו שמונע מאתנו להתחיל. זה נוגע בכל תחומי החיים - מדברים "סתמיים" כמו סידור מחסן, לכתיבה של בלוג כדי שהוא ייכנס בזמן לעיתון, ועד לתהליכים נפשיים ושינוי הרגלי חיים משמעותיים ביותר.

תירוצים וסיבות, אפילו מוצדקות, לא חסרים. הם תמיד יהיו. מה שחסרה זו החלטה ומעשה, לו הקטן ביותר. אם החלטתם על שינוי כלשהו, מיד תעברו לשלב המעשים. מעשים קטנים מובילים לשינויים גדולים. מעשים קטנים סוללים לנו את הדרך למעשים הגדולים.

אתם רוצים לאכול בריא יותר? בראש אתם מבינים שלטובתכם צריך לשנות את מה או איך שאתם אוכלים? אל תתנו לדחיינות של "אחרי החגים" לנצח. תעשו משהו אחד, אפילו קטן, שיקדם את העניין.

תחליטו שמפסיקים לשתות שתיה מתוקה ותזרקו את מה שיש בבית לכיור. תחליטו שקונים הרבה פחות חטיפים, תמחקו אותם (או חלק מהם) עכשיו מרשימת הקניות ותשימו את היתר בארון סגור וגבוה. תקנו לילדים צעצועים קטנים במקום שוקולדים וממתקים. תגישו פירות כמנה אחרונה לאורחים במקום מוס או עוגה. תחליטו שמצטרפים לתוכנית שרציתם להצטרף אליה ומקדמת אתכם (אם זה באוכל או בכל תחום אחר) ותתקשרו מיד להירשם.

אל תחכו -"זמן מתאים" לא יגיע. החיים קצרים ומגיע לכם הטוב ביותר כבר היום.

באהבה,

ציפי ליבנה

הסיפור שלי

כן, אני מבינה איך זה כי הייתי שם. אני אחות מוסמכת וידעתי מה לאכול כדי להיות בריאה, ובכל זאת המשכתי לזלול ולהשמין. מאז ומתמיד אהבתי מתוקים אבל מתישהו איבדתי כל יכולת לשלוט בכמויות והרגשתי שהאוכל השתלט על החיים שלי במקום ההיפך. התביישתי בזה נורא. עד שהבנתי מה הבעיה האמיתית שלי– הייתי מכורה לאוכל ובמיוחד לסוכרים...

"שיטת יעד"

"שיטת יעד" פותחה ע"י ציפי ליבנה, אחות מוסמכת ובעלת הסמכה בינלאומית מטעם האיגוד האירופאי כיועצת להתמכרות לאוכל. השיטה מבוססת על מדעי המוח, המחקרים בתחום ההתמכרות לאוכל ושיטות טיפול המקובלות בעולם. ב"שיטת יעד" ישנם שלושה שלבים שיעזרו לכם להיגמל מסוכר ומאכלים ממכרים אחרים. י.ע.ד. הם ראשי התיבות לשלושת השלבים...

סדנאות ושירותים

אכילה ממכרת אינה בעיה של כח רצון וגם לא של "בחירות לא נכונות", אלא בעיה ביוכימית אשר משפיעה על הגוף ועל המוח.
בסדנאות הקבוצתיות, בתכניות הליווי האישי והזוגי, בקורס הדיגיטלי, וגם בהרצאות אני מגלה מהם התהליכים שגורמים לרבים מאתנו לאכול בצורה מזיקה, למרות שאנו רוצים אחרת ומודעים לתוצאות.
בתוכנית שלי אפשר להגיע לפתרון לטווח הארוך בגלל שאנחנו עובדים על הבעיה מהמקור שלה.
ההרשמה כמעט הושלמה

לאן לשלוח לך את הקישור להדרכה?

🔒 הפרטים שלך בטוחים איתנו
לעולם לא אמסור את המייל שלך לגוף שלישי או אתן לאחר לעשות בה שימוש

עבור: 

מאת: ציפי ליבנה, אחות ויועצת מוסמכת להתמכרות לאוכל. 

הנידון: הצעת סילבוס לסדנת הרגלי אכילה ואורח חיים בריאים

מטרת הסדנה: לעזור לעובדים לרכוש ידע וכלים חדשים ומעשיים לשיפור משמעותי של הרגלי האכילה על ידי שינוי תפיסה והתנהגויות שהם מעבר להורדת קלוריות והגברת פעילות גופנית. 

סדנה זו תוביל את המשתתפים ל:

  • ירידה במשקל בלי דיאטות כאסח. 
  • שיפור בבריאות הכללית ותחושה אנרגטית יותר במשך היום.
  • טיפול ללא תרופות בגורמים לבעיות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם וכבד שומני. 
  • שחרור מהמאבק בהרגלי אכילה לא בריאים.
  • שיפור משמעותי באיכות החיים ובדימוי העצמי.

אורך כל פגישה: 45 דקות + 15 דקות שאלות ודיון (הפגישות בדרך כלל אינטראקטיביות)

פגישה 1: הקדמה: 

  • לחשוב אחרת על אורח חיים בריא: מדוע לאנשים קשה כל כך לשמור על הרגלי אכילה בריאים למרות שהם יודעים מה לעשות. 
  • מה יהיה בקורס ומהן המטרות

     

פגישה 2: מדוע ההשמנה ומחלת הסוכרת הפכו למגפה. הסבר איך זה קורה שאנשים אינטליגנטיים יכולים לעשות בחירות הכי לא חכמות באוכל. 

פגישה 3: מהי "תסמונת מטבולית" הסבר עבור אנשים שלא מתמצאים ברפואה מה הכוונה כשואמרים תסמונת מטבולית, תסמונת שרוב האוכלוסייה הבוגרת סובלת ממנה. 

פגישה 4: מה בדיקות הדם מספרים לכם: הסבר פשוט ומממצא עבור לאנשים ללא רקע רפואי מהן בדיקות הדם החשובות יותר וחשובות פחות שמצביעות על הבריאות. 

פגישה 5: להגדיר מחדש מהי "תזונה נכונה" : המשתתפים ילמדו מהם ההדגשים הקריטיים בהרגלי אכילה בריאה שהם מעבר לקלוריות ופעילות גופנית. 

פגישה 6: איך לקרוא תווית מזון: איך לבחון אם מוצר בריא או לא ולדעת מתי חברות המזון מנסות לעבוד עליכם. 

פגישה 7: לאכול בתבונה באירועים מיוחדים:המשתתפים יקבלו ארגז כלים שלם  איך גם להנות במסיבות, חופשות ונסיעות לחו"ל וגם לאכול בריא ולשמור על המשקל. 

פגישה 8: סביבה תזונתית בטוחה: מה ניתן לעשות כדי לייצר סביבה תזונתית בטוחה ובריאה יותר בבית ובעבודה בלי להפוך עולמות. וסיכום

אפשרות: לעוד 2 פגישות: 

פגישה 9: אכילה רגשית: ההשפעה של הרגשות על האוכל והשפעת האוכל על הרגשות. 

פגישה 10: פגישה חווייתית: ארוחה בסגנון מיינדפולנס (קשיבות), חוויית אכילה מונחית ומיוחדת במינה. 

אשמח להיות איתכם בקשר ולהביא הצעת מחיר לסדנה ייחודית זו שיכולה לתרום רבות לרווחת העובדים. 

בברכה, ציפי 

דילוג לתוכן