תפסיקו להודות לעובדי בריאות עם עוגות ושוקולדים

עובדי בריאות

אנחנו בעיצומה של מגפת עולמית הגורמת למחלה קשה ולמוות. בתי החולים מתמלאים וכמובן שכולנו חושבים על אותם עובדי בריאות שנמצאים בחזית, מטפלים בחולי הקורונה בגבורה ועובדים כל כך קשה להציל אותם למרות הסיכון לעצמם. אין מילים שיכולות לבטא את ההערכה שאנו רוצים להביע.

לאחרונה קראתי כצבה של ד"ר סוזן וולבר, רופאה המתמחה בהשמנה שתיארה את חדרי השתיה במחלקות ובמרפאות כ"שדה קרב" של ממתקים. זה נכון גם פה. אפשר להבין מדוע. כשהמילים לא מספיקות, המנהג שלנו כאן בישראל הוא להראות הערכה ולהגיד תודה עם אוכל. אוכל הוא אהבה. חוגגים עם סעודות. מכבדים עם מטעמים.

מביאים אוכל לאנשים כאות הערכה וכדי להגיד "אתם עובדים כל כך קשה, הנה, תהנו קצת עם האוכל. כמה שאנחנו רוצים להודות יותר, כך מביאים יותר אוכל, משובח יותר ובכמות גדולה יותר. נוצר מצב שמחלקות בתי החולים מתמלאות בסלים ענקיים וקופסאות XL של עוגות, שוקולדים ודברי מתיקה.

תפסיקו.

פעם, כשאוכל היה משאב נדיר ולא היה מספיק, זה היה הדבר הנכון לעשות ותרם לאותם אנשים שאנו רוצים לכבדם. אבל, היום? בואו נחשוב על זה לרגע. אנשים הסובלים מהשמנת יתר וסוכרת נמצאים בסיכון למות מקורונה. השמנת יתר וסוכרת נמצאים בעלייה כי הסביבה שלנו רוויה במזונות מעובדים עתירי שומן וסוכר (ז"א עוגות ומתוקים) המקדמים מחלות אלה. יש המון ממזונות אלו בכל מקום וקשה מאוד להתאפק לא לאכול אותם כי הם כל כך טעימים. זה שיש כל כך הרבה מהם בכל מקום גורם לאנשים לאכול הרבה יותר מדי מהם וזה פוגע בבריאות

כאשר נותנים מתנות של משקאות קלים, עוגות ושוקולדים אנחנו מוסיפים לבעיה במקום לקדם את הפתרון!

פעם אחר פעם הלקוחות שלי אומרים כמה קשה להם לאכול בריא בעבודה כי חדר הקפה תמיד מלא בעוגות ומתוקים. אל תגידו "אז שלא יאכלו" או "שיאכלו רק קצת" אם אתם אלו שהבאתם צלחת גדולה. כאשר כמויות עצומות כאלה יושבות מול האף כל יום כל היום, משמרת לחוצה אחרי משמרת קשה, זאת משימה כמעט בלתי אפשרית לרוב בני אנוש. זה פשוט לא עובד.

המאכלים האלו נועדו לגרום לנו לרצות לאכול אותם גם כאשר החלטנו שלא. הם מהונדסים להיות סופר טעימים כדי שנאכל יותר ממה שהתכוונו. הם ממכרים, ממש כמו סיגריות ואלכוהול. כל המתוקים הבצקים והמזון המהיר מקדמים את ההשמנה ומחלות כמו סוכרת, כבד שומני ומחלות רבות אחרות, שהם גורמי סיכון למחלה קשה של קורונה.

אבל זה טעים! זה נכון. אולי אותם עובדי בריאות שאנחנו רוצים "לצ'פר" ייקחו ביס ויוציאו אנחה של עונג ויכריזו  "מי הביא את  הכנאפה המדהים הזה?". זאת המטרה, נכון? המחשבה עושה נחת? תחשבו שוב. בערך 30 שניות אחרי חוויית הטעם המטורפת, רוב הסיכויים שהם ירגישו לא טוב עם עצמם שהם אכלו משהו משמין ולא בריא כשלא היו צריכים, וזה במקרה הטוב. במקרה היותר גרוע, הם יסבלו מאכזבה עצמית, רגשי אשמה קשים ותחושת בושה וכשלון, כי הנה עוד פעם הם שברו את הדיאטה. סביר להניח שאחרי כ-15-20 דקות מהזמן שאכלו, אותם עובדי בריאות מסורים ואכפתיים יתחילו להרגיש עייפים ועצבניים, מה שיגרום להם להשתוקק לעוד חתיכה של הכנאפה ששוכב שם  וכך זה ממשיך. זאת התוצאה האמיתית.

בכל יום, כל היום, שופכים על עובדי הבריאות משקאות ומאכלים מזיקים וממכרים שמחמירים בדיוק את אותם המחלות שבהם הם מטפלים. גם כשיודעים אחרת, ממש קשה לא לאכול אותם כשהם נמצאים. ברור שהכוונה היא לשמח אותם, אבל במציאות ההנאה הרגעית באה על חשבון נזקים גדולים לטווח הארוך.

לפי הסטטיסטיקה יותר ממחצית עובדי הבריאות כבר סובלים מהשמנת יתר ו/או מחלות מטבוליות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, כבד שומני ועוד. משמעות הדבר היא שכשמביאים להם משקאות מתוקים וסלסלות של שוקולדים ועוגות, שמים אותם עוד יותר בסיכון ממה שהם כבר נמצאים למחלה קשה חלילה או גרוע מזה.

במקום להביא ג'אנק פוד מזיק אפשר להביא להם זר פרחים, עטים, מספריים, ופנקסים. אם אתם חייבים להביא אוכל, הביאו סלט ירקות מפואר, מגש פירות מפנק, מרק או פשטידה.

בואו נהיה חלק מהפתרון במקום להוסיף לבעיה. בואו נשמור על עובדי הבריאות שלנו

הסיפור שלי

כן, אני מבינה איך זה כי הייתי שם. אני אחות מוסמכת וידעתי מה לאכול כדי להיות בריאה, ובכל זאת המשכתי לזלול ולהשמין. מאז ומתמיד אהבתי מתוקים אבל מתישהו איבדתי כל יכולת לשלוט בכמויות והרגשתי שהאוכל השתלט על החיים שלי במקום ההיפך. התביישתי בזה נורא. עד שהבנתי מה הבעיה האמיתית שלי– הייתי מכורה לאוכל ובמיוחד לסוכרים...

"שיטת יעד"

"שיטת יעד" פותחה ע"י ציפי ליבנה, אחות מוסמכת ובעלת הסמכה בינלאומית מטעם האיגוד האירופאי כיועצת להתמכרות לאוכל. השיטה מבוססת על מדעי המוח, המחקרים בתחום ההתמכרות לאוכל ושיטות טיפול המקובלות בעולם. ב"שיטת יעד" ישנם שלושה שלבים שיעזרו לכם להיגמל מסוכר ומאכלים ממכרים אחרים. י.ע.ד. הם ראשי התיבות לשלושת השלבים...

סדנאות ושירותים

אכילה ממכרת אינה בעיה של כח רצון וגם לא של "בחירות לא נכונות", אלא בעיה ביוכימית אשר משפיעה על הגוף ועל המוח.
בסדנאות הקבוצתיות, בתכניות הליווי האישי והזוגי, בקורס הדיגיטלי, וגם בהרצאות אני מגלה מהם התהליכים שגורמים לרבים מאתנו לאכול בצורה מזיקה, למרות שאנו רוצים אחרת ומודעים לתוצאות.
בתוכנית שלי אפשר להגיע לפתרון לטווח הארוך בגלל שאנחנו עובדים על הבעיה מהמקור שלה.
ההרשמה כמעט הושלמה

לאן לשלוח לך את הקישור להדרכה?

🔒 הפרטים שלך בטוחים איתנו
לעולם לא אמסור את המייל שלך לגוף שלישי או אתן לאחר לעשות בה שימוש

עבור: 

מאת: ציפי ליבנה, אחות ויועצת מוסמכת להתמכרות לאוכל. 

הנידון: הצעת סילבוס לסדנת הרגלי אכילה ואורח חיים בריאים

מטרת הסדנה: לעזור לעובדים לרכוש ידע וכלים חדשים ומעשיים לשיפור משמעותי של הרגלי האכילה על ידי שינוי תפיסה והתנהגויות שהם מעבר להורדת קלוריות והגברת פעילות גופנית. 

סדנה זו תוביל את המשתתפים ל:

  • ירידה במשקל בלי דיאטות כאסח. 
  • שיפור בבריאות הכללית ותחושה אנרגטית יותר במשך היום.
  • טיפול ללא תרופות בגורמים לבעיות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם וכבד שומני. 
  • שחרור מהמאבק בהרגלי אכילה לא בריאים.
  • שיפור משמעותי באיכות החיים ובדימוי העצמי.

אורך כל פגישה: 45 דקות + 15 דקות שאלות ודיון (הפגישות בדרך כלל אינטראקטיביות)

פגישה 1: הקדמה: 

  • לחשוב אחרת על אורח חיים בריא: מדוע לאנשים קשה כל כך לשמור על הרגלי אכילה בריאים למרות שהם יודעים מה לעשות. 
  • מה יהיה בקורס ומהן המטרות

     

פגישה 2: מדוע ההשמנה ומחלת הסוכרת הפכו למגפה. הסבר איך זה קורה שאנשים אינטליגנטיים יכולים לעשות בחירות הכי לא חכמות באוכל. 

פגישה 3: מהי "תסמונת מטבולית" הסבר עבור אנשים שלא מתמצאים ברפואה מה הכוונה כשואמרים תסמונת מטבולית, תסמונת שרוב האוכלוסייה הבוגרת סובלת ממנה. 

פגישה 4: מה בדיקות הדם מספרים לכם: הסבר פשוט ומממצא עבור לאנשים ללא רקע רפואי מהן בדיקות הדם החשובות יותר וחשובות פחות שמצביעות על הבריאות. 

פגישה 5: להגדיר מחדש מהי "תזונה נכונה" : המשתתפים ילמדו מהם ההדגשים הקריטיים בהרגלי אכילה בריאה שהם מעבר לקלוריות ופעילות גופנית. 

פגישה 6: איך לקרוא תווית מזון: איך לבחון אם מוצר בריא או לא ולדעת מתי חברות המזון מנסות לעבוד עליכם. 

פגישה 7: לאכול בתבונה באירועים מיוחדים:המשתתפים יקבלו ארגז כלים שלם  איך גם להנות במסיבות, חופשות ונסיעות לחו"ל וגם לאכול בריא ולשמור על המשקל. 

פגישה 8: סביבה תזונתית בטוחה: מה ניתן לעשות כדי לייצר סביבה תזונתית בטוחה ובריאה יותר בבית ובעבודה בלי להפוך עולמות. וסיכום

אפשרות: לעוד 2 פגישות: 

פגישה 9: אכילה רגשית: ההשפעה של הרגשות על האוכל והשפעת האוכל על הרגשות. 

פגישה 10: פגישה חווייתית: ארוחה בסגנון מיינדפולנס (קשיבות), חוויית אכילה מונחית ומיוחדת במינה. 

אשמח להיות איתכם בקשר ולהביא הצעת מחיר לסדנה ייחודית זו שיכולה לתרום רבות לרווחת העובדים. 

בברכה, ציפי 

דילוג לתוכן