להיות כמו כולם

להיות כמו כולם

בן אדם הוא חיה חברתית. אחד ממנגנוני ההישרדות שהתפתחו אצל בני האדם, הוא לחיות בחברותה. אנו בנויים לחפש חברה כי זה מעלה את סיכויינו לשרוד. המשמעות היא שהחברה מכתיבה לנו בהרבה תחומים בחיינו. הסביבה משפיעה על האמונות שלנו, על הלבוש, על קודים של התנהגות, וכמובן על האוכל שאנו אוכלים.

כשעליתי מקנדה, חברה מבית ספר לאחיות הזמינה אותי לשבת. היא ממוצא תימני. בקושי יכולתי לאכול אצלם - הכל היה חריף נורא, אפילו החביתה ביום ראשון בבוקר! בחיים לא נתקלתי בחביתה עם חריף. בחיים לא הייתי כל כך רעבה בשבת כמו באותה שבת עם המשפחה התימנית הנחמדה ומכניסת האורחים. רציתי לאכול את החריף כמו כולם אבל לא הייתי מסוגלת.

היום הסביבה שלנו רוויה במאכלים מעובדים והיפר-טעימים, ומאכלים  אלו הפכו להיות הנורמה. בעידוד תעשיית המזון, התרבות מכתיבה היום שמותר ורצוי לאכול בכל הזדמנות חברתית. חגיגה זאת עוגה, ומי שלא אוכל פרוסה לא חוגג במובן מסוים. טיול זה חטיפים. כוס קפה בא עם עוגיה. פרס לילד זה ממתק. בישיבה יש כיבוד, ועוד ועוד.

המציאות המצערת היא שמי שמחליט לאכול בריא, כלומר אוכל ללא סוכרים וללא קמחים לבנים (כולל עמילנים), ולאכול אוכל שאינו מתועש, הופך להיות חריג. הסביבה שלנו הפכה להיות עוינת לאכילה בריאה. מי שאוכל בריא מוציא את עצמו מן הכלל במובנים מסוימים.

מצד אחד זה מבאס. מצד שני, בתור אחת שכך אוכלת, זה מביא "לפנים" את המציאות העגומה. המון אנשים אוכלים בצורה שמזיקה לבריאות ותרבות האכילה שלנו מקשה עלינו לשמור על תזונה נבונה. מסביבי אני רואה אנשים עייפים, עצבניים ומחפשים משהו מתוק. כן, לתרבות האכילה הזאת יש קשר לעייפות ולעצבנות ולא רק להשמנה.

יש יתרון גדול באכילה בריאה. מי שמוותר על סוכרים, קמח לבן ואוכל מתועש, מוצא (אחרי כשבועיים הסתגלות) שהוא רגוע באופן יוצא מן הכלל, שהחשיבה ממוקדת יותר ושיש לו יותר אנרגיה, וכל זה בנוסף לבונוס בנושא  המשקל.

הטיפ של ציפי – תנסו לחודש ימים להמנע ממתוקים ובצקים מקמח לבן ותראו כמה טוב זה מרגיש.

הסיפור שלי

כן, אני מבינה איך זה כי הייתי שם. אני אחות מוסמכת וידעתי מה לאכול כדי להיות בריאה, ובכל זאת המשכתי לזלול ולהשמין. מאז ומתמיד אהבתי מתוקים אבל מתישהו איבדתי כל יכולת לשלוט בכמויות והרגשתי שהאוכל השתלט על החיים שלי במקום ההיפך. התביישתי בזה נורא. עד שהבנתי מה הבעיה האמיתית שלי– הייתי מכורה לאוכל ובמיוחד לסוכרים...

"שיטת יעד"

"שיטת יעד" פותחה ע"י ציפי ליבנה, אחות מוסמכת ובעלת הסמכה בינלאומית מטעם האיגוד האירופאי כיועצת להתמכרות לאוכל. השיטה מבוססת על מדעי המוח, המחקרים בתחום ההתמכרות לאוכל ושיטות טיפול המקובלות בעולם. ב"שיטת יעד" ישנם שלושה שלבים שיעזרו לכם להיגמל מסוכר ומאכלים ממכרים אחרים. י.ע.ד. הם ראשי התיבות לשלושת השלבים...

סדנאות ושירותים

אכילה ממכרת אינה בעיה של כח רצון וגם לא של "בחירות לא נכונות", אלא בעיה ביוכימית אשר משפיעה על הגוף ועל המוח.
בסדנאות הקבוצתיות, בתכניות הליווי האישי והזוגי, בקורס הדיגיטלי, וגם בהרצאות אני מגלה מהם התהליכים שגורמים לרבים מאתנו לאכול בצורה מזיקה, למרות שאנו רוצים אחרת ומודעים לתוצאות.
בתוכנית שלי אפשר להגיע לפתרון לטווח הארוך בגלל שאנחנו עובדים על הבעיה מהמקור שלה.
ההרשמה כמעט הושלמה

לאן לשלוח לך את הקישור להדרכה?

🔒 הפרטים שלך בטוחים איתנו
לעולם לא אמסור את המייל שלך לגוף שלישי או אתן לאחר לעשות בה שימוש

עבור: 

מאת: ציפי ליבנה, אחות ויועצת מוסמכת להתמכרות לאוכל. 

הנידון: הצעת סילבוס לסדנת הרגלי אכילה ואורח חיים בריאים

מטרת הסדנה: לעזור לעובדים לרכוש ידע וכלים חדשים ומעשיים לשיפור משמעותי של הרגלי האכילה על ידי שינוי תפיסה והתנהגויות שהם מעבר להורדת קלוריות והגברת פעילות גופנית. 

סדנה זו תוביל את המשתתפים ל:

  • ירידה במשקל בלי דיאטות כאסח. 
  • שיפור בבריאות הכללית ותחושה אנרגטית יותר במשך היום.
  • טיפול ללא תרופות בגורמים לבעיות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם וכבד שומני. 
  • שחרור מהמאבק בהרגלי אכילה לא בריאים.
  • שיפור משמעותי באיכות החיים ובדימוי העצמי.

אורך כל פגישה: 45 דקות + 15 דקות שאלות ודיון (הפגישות בדרך כלל אינטראקטיביות)

פגישה 1: הקדמה: 

  • לחשוב אחרת על אורח חיים בריא: מדוע לאנשים קשה כל כך לשמור על הרגלי אכילה בריאים למרות שהם יודעים מה לעשות. 
  • מה יהיה בקורס ומהן המטרות

     

פגישה 2: מדוע ההשמנה ומחלת הסוכרת הפכו למגפה. הסבר איך זה קורה שאנשים אינטליגנטיים יכולים לעשות בחירות הכי לא חכמות באוכל. 

פגישה 3: מהי "תסמונת מטבולית" הסבר עבור אנשים שלא מתמצאים ברפואה מה הכוונה כשואמרים תסמונת מטבולית, תסמונת שרוב האוכלוסייה הבוגרת סובלת ממנה. 

פגישה 4: מה בדיקות הדם מספרים לכם: הסבר פשוט ומממצא עבור לאנשים ללא רקע רפואי מהן בדיקות הדם החשובות יותר וחשובות פחות שמצביעות על הבריאות. 

פגישה 5: להגדיר מחדש מהי "תזונה נכונה" : המשתתפים ילמדו מהם ההדגשים הקריטיים בהרגלי אכילה בריאה שהם מעבר לקלוריות ופעילות גופנית. 

פגישה 6: איך לקרוא תווית מזון: איך לבחון אם מוצר בריא או לא ולדעת מתי חברות המזון מנסות לעבוד עליכם. 

פגישה 7: לאכול בתבונה באירועים מיוחדים:המשתתפים יקבלו ארגז כלים שלם  איך גם להנות במסיבות, חופשות ונסיעות לחו"ל וגם לאכול בריא ולשמור על המשקל. 

פגישה 8: סביבה תזונתית בטוחה: מה ניתן לעשות כדי לייצר סביבה תזונתית בטוחה ובריאה יותר בבית ובעבודה בלי להפוך עולמות. וסיכום

אפשרות: לעוד 2 פגישות: 

פגישה 9: אכילה רגשית: ההשפעה של הרגשות על האוכל והשפעת האוכל על הרגשות. 

פגישה 10: פגישה חווייתית: ארוחה בסגנון מיינדפולנס (קשיבות), חוויית אכילה מונחית ומיוחדת במינה. 

אשמח להיות איתכם בקשר ולהביא הצעת מחיר לסדנה ייחודית זו שיכולה לתרום רבות לרווחת העובדים. 

בברכה, ציפי 

דילוג לתוכן